TOPlist TOPlist

вторник, 9 декабря 2014 г.

Ліки переможе лисину

Людина з рідкісним аутоімунним захворюванням, яке викликає повне облисіння у людини , приймаючи звичайне ліки від артриту зміг повернути собі густу, шикарну шевелюру.


У 25-річного американського чоловіка лікарі діагностували аутоімунне захворювання, яке викликає повну втрату волосся по всьому тілу. Справа в тому, що в роботі імунної системи виникає збій і антитіла помилково атакують волосяні фолікули і повністю їх вбивають.Що в свою чергу призводить до втрати всіх волосся.

Лікарі Єльського університету пішли на незвичайний експеримент, застосовуючи препарат, схвалений управлінням по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів Сполучених Штатів Америки, призначений для лікування ревматоїдного артриту, у боротьбі з алопецією. Пацієнт, який взяв участь в експерименті, після 8-ми місяців застосування препарату зміг знову похвалитися шикарною пишною зачіскою, пишними віями і густими бровами, а також обзавівся волосяним покривом на всьому тілі. Раніше у добровольця волосся були тільки на місці псоріатичних бляшок. Побічних ефектів виявлено не було.

Раніше препарат показав успішне лікування менш великого виду алопеції у лабораторних щурів, проте це перший випадок лікування людини.

Автор дослідження Бретт А. Кінг (Brett A. King) доцент дерматології в школі медицини університету Йельського університету, наголошує, що до цього часу ефективного засобу для лікування такого захворювання не було. Тому незвичайне застосування препарату від артриту можна назвати справжнім проривом у медицині.