TOPlist TOPlist

вторник, 9 декабря 2014 г.

Вчені з Томська створили «холодні 3D-ручки»

Компанія Creopop Pte Ltd в кінці 2014 року збирається запустити у виробництво першу в світі 3D-ручку, яка буде писати холодними чорнилом. Це пристрій буде дозволяти малювати різні магнітні, ароматичні та інші фігури.


Розробили пристрій вчені з Томська. Вони запатентували свою розробку та створили спеціальні чорнило (полімерна паста). Принцип роботи ручки полягає в тому, що вона використовує технологію затвердіння полімеру в ультрафіолеті. В ручку встановлені акумулятори, що заряджаються 2,5 години, зарядка відбувається за допомогою USB.

Варто відзначити, що Creopop Pte Ltd - це російсько-сінгапурська компанія. Одним з її засновників є Ігор Ковальов. Він під час розмови з журналістами повідомив, що ця розробка є першою в світі, що працює в холодному режимі, що 3D-ручка на холодних чорнилі є найкращим винаходом у цій галузі. Також він зазначив, що в даний момент часу компанія збирається попередні замовлення на виробництво. Крім цього, було сказано, що головною відмінністю цього пристрою від інших подібних пристроїв, є те, що вона безпечна у всіх сенсах цього слова. Варто відзначити, що існуючі в світі аналоги можуть плавити пластик, при цьому температура сопла дуже висока, що може стати причиною отримання опіку. Нова 3D-ручка використовує холодні чорнило, які не мають ніякого запаху і є абсолютно безпечними у всіх сенсах цього слова.

Це пристрій дозволить своїм власникам намалювати ароматизатор собі в машину, створити магніт і багато іншого. Виробництво буде запущено в кінці 2014 року. Роздрібна вартість пристрою невідома.