TOPlist TOPlist

вторник, 9 декабря 2014 г.

Дракони існували насправді?

Якщо ви думаєте, що крилаті дракони виглядають досить дивно (або навіть страшно), то тоді ви ще не бачили нову знахідку американських вчених. Археологам вдалося знайти новий, раніше абсолютно нікому невідомий вид древніх ящерів - родича трицераптора, названого меркурицераптором.


Дивно в цьому «драконі» те, що у нього були крила, причому не традиційно на спині, а в області голови.

Останки динозавра з крилоподібними виступами на голові були виявлені на кордонах штатів Монтана і Альберта. Названий на честь римського бога Меркурія, чий шолом був прикрашений крилами, 2-тонний ящур жив приблизно 77 мільйонів років тому (орієнтовно в кінці крейдяного періоду, припускають вчені).

Ученим належить детально вивчити виявлений череп динозавра для того, щоб з'ясувати призначення даних крил на його голові. Експерти не виключають, що вирости використовувалися для залучення родичів або захисту. Вчені висунули ще одну версію - виявлений скелет належав самцям меркурицерапторам і використовувався для привернення уваги самок, як зараз це роблять самці павича, показуючи потенційних партнерок своє розкішне оперення в період спарювання.

Нагадаємо, що минулого тижня вчені оприлюднили результати іншого дослідження, в рамках якого було з'ясовано, що динозаври займають проміжну позицію між холоднокровними і теплокровними тваринами, тим самим ставляться до мезотермам, істотам, які воліють помірні температури, не мають постійної температури тіла і підлаштовують під температуру довкілля.