TOPlist TOPlist

вторник, 9 декабря 2014 г.

Земля може стати другим Марсом

Американські вчені з Національного космічного агентства NASA повідомляють, що буквально через півтора року наша планета може стати подобою Марса. Цьому сприяють дірки в магнітному полі Землі, які відкривають доступ для потрапляння сонячної радіації.


Наша планета, а якщо бути точніше, поверхня Землі незабаром перетвориться на неживу і висохлу з-за того, що в магнітному полі Землі були виявлені діри. Згідно думку дослідників, деякі дірки мають розмір перевищує розмір планети Земля. Ця оболонка повинна захищати Землю від сонячної радіації. Вчені відзначили, що якщо людям не вдасться відновити захисний шар Землі, то швидше в сонячній системі з'явиться ще одна Червона планета. Згідно підрахунків дослідників, у разі якщо на Землю потрапить фатальне кількість сонячної радіації, вона перетвориться на другий Марс за півтора року.

Нагадуємо, що на початку червня дослідники виявили величезний астероїд 2014 HQ124, який отримав згодом назву «Антихрист». Це небесне тіло має розмір 325 метрів і воно пролетіло повз планети Земля 8 червня. Деякі вчені припускали, що «Антихрист» несе загрозу людству, але, як стало відомо, цей астероїд мав дуже мало шансів для зіткнення з Землею. До того ж, астероїд пролетів на відстані трьох дистанцій від Землі до Місяця.

Залишається тільки додати, що, будемо сподіватися, що вчені NASA помилилися у своїх підрахунках, і у людства в наявності є набагато більше часу для того, щоб магнітне поле Землі прийшло в порядок.