TOPlist TOPlist

среда, 11 марта 2015 г.

Що таке каталог сайтів?

Сьогодні в мережі Інтернет представлені мільйони сайтів разделяющихся як за своєю тематикою, так і призначенням. На жаль, одного разу потрапивши на якийсь сайт, людина не запам'ятовує його адреси і в наступний раз, як правило, вже не може знайти. Прекрасним рішенням даної проблеми стануть так звані каталоги сайтів.

Каталог сайтів являє собою інформаційний ресурс, метою якого є збір і зберігання адрес найбільш цікавих інтернет сторінок, порталів, віртуальних магазинів або блогів. Відмінною рисою таких проектів можна назвати їх сувору структуризацію посилань, що розділяє адреси сайтів за їх тематикою чи іншою ознакою. Як правило, каталог сайтів безкоштовний і знаходиться у відкритому доступі. Крім цього, керівники таких проектів дозволяють кожному бажаючому додати сайт безкоштовно в списки каталогу. Такий крок дозволяє не тільки розвивати ресурс, де знаходиться сам каталог сайтів, але і допомагає просувати в інтернеті додані до нього сайти.

Просування в мережі за допомогою каталогу сайтів.
Як відомо, найбільш важливим питанням для будь-якого власника інтернет сторінки залишається питання про розкручування і просування його проекту в мережі Інтернет. Варто зазначити, що для цих цілей сьогодні використовують сотні методів і технологій, однак серед найбільш дієвих виділяють додавання проекту в каталог сайтів. Одного разу вирішивши додати сайт безкоштовно в каталог сайтів, власник ресурсу одержує у своє розпорядження сотні відвідувачів, які прийшли з даного каталога.

Чим корисний каталог сайтів?
Незважаючи на простоту ідеї, каталог сайтів несе в собі величезну користь практично для будь-якого користувача, часто використовує вихід в Інтернет. Завдяки своїй універсальності, як правило, каталог сайтів може бути доступний з будь-якого пристрою (телефон, планшет, ноутбук) і використовуватися в якості сховища адрес сайтів. Такий крок дозволяє забути про переписування адрес сайтів вручну для перенесення їх в браузер телефону або ноутбука. Крім того, опція каталогу «додати сайт безкоштовно» дозволить користувачеві самому створити добірку найбільш цікавих для нього ресурсів.

Важливою перевагою каталогів сайтів є їх інформативність. Завдяки тому, що каталог сайтів постійно розвивається, його база даних містить тисячі адрес по-справжньому цікавих і захоплюючих сайтів. Користувачеві мережі Інтернет більше не потрібно витрачати години на пошук що цікавить його ресурсу, достатньо знайти найбільш привабливий для нього каталог сайтів і вибрати в ньому відповідний тематичний розділ.

Потрібні каталоги сайтів?
Сьогодні, коли сучасні браузери отримали своє небувалий розвиток і самі можуть структурувати адреси обраних сайтів, багато користувачів мережі Інтернет задаються питанням: «А чи потрібні тепер каталоги сайтів?». Однак доводи, наведені вище, дають чітку відповідь - потрібні. Каталог сайтів - це не тільки сувора каталогізація адрес Інтернет-ресурсів, але і невичерпне джерело інформації, що дозволяє відстежувати появу нових тематичних сайтів.

Кожен користувач мережі Інтернет сам для себе вирішить, чи буде він використовувати той чи інший каталог сайтів, проте статистика відвідуваності таких ресурсів показує, що проект Каталог сайтів залишається затребуваним у всіх типів людей.