TOPlist TOPlist

суббота, 17 января 2015 г.

Будівництво дерев'яних будинків взимку

З настанням холодів багато компаній, які займаються будівництвом, змушені скорочувати обсяги своїх робіт. Зведення будинків із цегли в зимовий час пов'язано з додатковими витратами, як і закладка фундаменту.


Однак дерев'яні будинки можуть будуватися в холодний період. Зимовий ліс вважається найкращим для житлового будівництва. В цей час деревина більш суха. Той матеріал, який заготовлений і знаходиться на будмайданчику, завдяки морозу, ще краще висушується.

Якщо колода має високу вологість, воно легко піддається дії грибка і цвілі. Така деревина швидко синіє. Для цього матеріалу характерний довгий період усушки, під час якого спостерігається усадка будинку. Якщо при будівництві були допущені помилки, стіни можуть скривитися і на колодах з'являться тріщини. Тому для будівництва можна використовувати тільки суху колоду.

За перший рік будинок з колоди дає усадку на 10-15 см. Навіть якщо деревина проходила сушку, за літо колоди можуть набрати вологи і розбухнути. Влітку більш висока ймовірність появи грибка, оскільки цей час ідеально для його розмноження. Взимку такої проблеми не виникає.