TOPlist TOPlist

суббота, 17 января 2015 г.

Сейфи - надійний захист або фікція?

У житті сучасної людини комфорт і безпеку мають велике значення, однак, незмінною залишається тяга до прекрасного. Як поєднати ці якості, якщо мова йде про сейфах?


А чи потрібен сейф?

У кожного знайдуться якісь особисті цінні речі, які в разі чого хотілося б зберегти в першу чергу. Ними можуть бути не тільки гроші, але і документи, ювелірні прикраси, або якісь пам'ятні речі. Для вирішення цього завдання і призначені сейфи.

Раніше існувала проблема - сейф міг бути надійним, або красивим. Ось і виходило, що інтер'єр просто уродовался незграбною сталевий велетнем!

Однак, останнім часом багато що змінилося, і тепер можна з упевненістю говорити про те, що сейфи можуть не тільки гарантувати збереження ваших цінностей, але і стати справжньою прикрасою інтер'єру.

Сейф - яким він повинен бути?

Безумовно, місць для розміщення сейфа може бути безліч, але в будь-якому випадку є ряд вимог до нього:

1. Здатність ефективно протистояти злому.

2. Здатність зберегти вміст при пожежі.

Залежно від своїх захисних здібностей сейфи можуть бути спеціалізованими - вогнестійкими, або зламостійкі, або універсальними - огневзломостойкими. Останні є топовими моделями - якщо потрібно купити сейф для дому, це найкращий варіант.

Брендові сейфи - данина моді?

Сейф - це не трендовий аксесуар, і не модна річ. Тому і говорити про те, що це данина моді - не має сенсу, однак, можна робити висновки про якість і надійність. Відомий бренд говорить про якість виробу, відповідність сучасним вимогам.

Серед російських марок найпопулярнішою є VALBERG, серед зарубіжних - TECHNOMAX (Італія), FORMAT (Німеччина), STAHLKRAFT (Індія) та ін.

Щоб захиститися від підробок, запитуйте сертифікат відповідності - це документ має порядковий номер, видається за результатами лабораторних випробувань і підтверджує заявлені захисні характеристики. Сертифікат видається на 2 роки, після чого виробник повинен знову підтверджувати заявлений клас. У Росії чинним стандартом є ГОСТ Р 50862-2005.

Висновок.

Якщо перед вами стоїть завдання надійного зберігання грошей, коштовностей, документів та цінних паперів - необхідно в обов'язковому порядку купити сейф. Тільки тут ваші цінності будуть в повній безпеці. За умови, звичайно, що сейф володіє високим класом захисту, має чинний сертифікат та належним чином закріплений до підлоги чи стіни.