TOPlist TOPlist

вторник, 3 февраля 2015 г.

Названо кращий просте засіб для схуднення

Сучасна дієтологія володіє широким спектром різних способів і засобів, призначених для того, щоб скинути вагу. Проте вчені з Технологічного інституту в Вірджинії вважають, що "винаходити велосипед" у цій справі зовсім не треба: є просте і ефективне "зілля" - це звичайна питна вода.


Фахівці провели наукове дослідження зв'язку між споживанням води і зміною ваги людини і встановили, що складні рецепти для схуднення більшості людей абсолютно ні до чого. Їм досить просто кілька разів на день пити воду.

Для участі в експерименті були запрошені "типові" американці 55-75 років, які ведуть неактивний (!) спосіб життя. Їх розділили на дві групи. В одній з них люди випивали по півлітра води перед кожним з трьох щоденних прийомів їжі. Іншим ніяких інструкцій з приводу того, що і як їм пити, медики не давали, проте і в цій групі повинні були дотримуватися певний калораж в харчуванні. Щоденна калорійність їжі добровольців становила: 1200 калорій на добу - для жінок і 1500 калорій - для чоловіків.

Підсумки експерименти були підведені через три місяці. Вони показали наступне. Учасники, які пили воду перед їжею, втратили у вазі в середньому 7 кг. Ті, хто харчувався за своїм розсудом, втратили 5 кг.

Таким чином, вважають експерти, регулярне дотримання певного нормативу калорій, дійсно допомагає зберегти фігуру. Але звичайна питна вода може зробити людину набагато стрункішою - особливо, якщо замінювати нею солодкі і калорійні напої.